ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
6133-07
24/03/2011
|
בפני השופט:
שמואל טננבוים סגן נשיא
|
- נגד - |
התובע:
אבי ברג
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
החלטה |
1. בפנינו תביעה להכיר בליקוי השמיעה ממנו סובל התובע כפגיעה בעבודה על דרך של מחלת מקצוע או מיקרוטראומה, הכל בהתאם לפרק ה' לחוק [נוסח משולב], התשנ"ה - 1995 (להלן:"החוק").
2. הנתבע דחה את תביעת התובע במכתבו מיום 25/4/07. במכתב צוין כי התובע לא נחשף בעבודתו לרעש מתמשך או התקפי העולה על המותר בפקודת הבטיחות בעבודה ובתקנותיה.
1. בשלב זה מתמקדת המחלוקת בין הצדדים בשאלת חשיפתו של התובע לרעש מזיק במקום העבודה , וזאת כחלק מתנאי הסף שמעמיד סעיף 84א(א) לחוק.
העובדות הרלוונטיות
4. התובע יליד 1952, שימש בין השנים 1997- 2007 כמנהל עבודה באגף מיזוג אוויר בחברת אלקטרה ישראל בע"מ.
5. התובע עבד 5 ימים בשבוע בין השעות 7:30 ועד השעה 18:00.
6. עיקר תפקידו של התובע היה לפקח ולהשגיח על ביצוע עבודות הבנייה של מערכות מיזוג האוויר באתרים שונים. בין השנים 1997-2005 עבד התובע בפרויקט נתב"ג 2000.
7. התובע עבד ללא מיגון לאוזניים. במקומות בהם עבד התובע לא בוצעו בדיקות רעש.
8. התובע הגיש תצהיר עדות ראשית מטעמו ובעקבות קבלת דוחות מדידות רעש מדגמיים מחברת אלקטרה בע"מ, הגיש התובע אף תצהיר עדות משלים. מטעם הנתבע לא הובאו עדים.
גרסת התובע
6. התובע העיד בתצהירו אודות עבודתו וחשיפתו לרעש:
"עיקר תפקידי היה להשגיח ולפקח על ביצוע עבודות הבנייה של מערכות מיזוג האוויר באתרים השונים, ולצורך כך הייתי נוכח פיזית באתרי הבניה במרבית הזמן, וחשוף לרעשים של עבודות הבנייה השונות המתבצעות באתרים".
בהמשך תאר את מהות הרעש אליו נחשף כדלקמן:
"במסגרת עבודתי באתרי הבנייה נחשפתי לרעש חזק ביותר ומזיק של מקדחות, מקדחות דופקות, מקדחות בטון שמנסרות יהלומים, משחזות, מנופים, מכונות קידוח כבדות, מדחסים, מפוחים, מנועים גדולים וכבדים, דפיקות של פטישים וכלים מתכתיים על פחים ועל בטון.
העבודה התבצעה במקומות סגורים, כלומר בתוך הבניינים עצמם, ולא בשטח הפתוח. עקב כך, עוצמת הרעש הייתה חזקה במיוחד כיוון שהרעש לא התפזר בחלל הפתוח, אלא הוחזר והדהד בחלל הסגור".
ביחס לשנים בהן עבד במסגרת פרויקט נתב"ג 2000 הצהיר התובע כי בנוסף לרעשים הרגילים היה אף חשוף לרעש של מטוסים נוחתים וממריאים (סעיף 7 לתצהיר).
עוד הוסיף התובע כי בין השנים 2002-2003 במסגרת עבודתו בפרויקט נתב"ג 2000 אף שהה מספר שעות ביום בחדרי מכונות מופעלים אשר רמת הרעש בהם הי גבוהה ושם נחשף גם לרעש של משאבות ומפוחים.
בחקירתו הנגדית הבהיר את הדברים:
"יחידות מיזוג האוויר מורכבות חלק על הגג ובמקרה הזה רובם בתוך הבניין בחדרי המכונות. חדרי המכונות נבנים תוך כדי ההתקדמות עצמו והם נסגרים ממש לפני סוף הפרויקט ועבודה שוטפת היא מול הקבלנים שמבצעים את העבודה בחלל עצמו במרחב של הבניין. חדרי המכונות אנחנו מגיעים לשלב שלהם בסוף הפרויקט שמתחילים להפעיל את הציוד. חדרי המכונות רלוונטיים מבחינת השנים 2002-2003 משהו כזה.... משנת 2002-2003 ביום עבודה ממוצע נכנסתי לחדר המכונות 4 או 5 שעות כשהוא מופעל... ". (עמ' 4 לפרוט' ש' 4-21).